Новини

Святослав Олійник: «Протистояння коронавірусу. Все, що потрібно від влади, буде зроблено».

!_MG_3185

Необхідне фінансування, пункти пропуску в аеропорті та на залізничному вокзалі, спеціальні пункти прийому хворих та лікування, інформаційна кампанія для мешканців.

Наразі обласна влада створила робочу комісію з епідеміологічної безпеки. «Ми вже робимо все необхідне для безпеки жителів Дніпропетровщини. У разі необхідності, тобто безпосередньої загрози , ми забезпечимо додаткове фінансування, а не чекатимемо його з Києва!» — зазначив Святослав Олійник, голова обласної ради.

Мобільні пункти попередньої експрес-діагностики, карантинні умови та профілактичні заходи — такими були визначені основні напрямки стратегії інфекційної безпеки.

Голова Дніпропетровської обласної ради зазначив, що на сьогодні головне завдання — тримати під пильним контролем усі шляхи доступу вірусу. «Аеропорти і вокзали — це перші ворота, через які коронавірус може потрапити в область. Саме тому ми вже почали облаштовувати ці пункти технікою та спеціалістами, які проводитимуть усі необхідні заходи», — розповів Святослав Олійник.

Безконтактні термометри та тепловізори — саме це допоможе визначити хворих, які зійдуть з поїзду чи трапу літака. Таких людей одразу дистанціюватимуть та проводитимуть діагностику їх захворювання. Оскільки наразі лише у Нідерладах та Німеччині існують можливості діагностувати саме коронавірус, то в області спочатку перевірятимуть хворих методом виключення на відомі ГРВІ.

Окрім того, важливим заходом визначили інформування населення щодо профілактичних засобів. Загалом, вони не сильно відрізняються від звичних: особиста гігієна, провітрювання приміщень, обмеження контактів у разі симптомів хвороби. Однією з пропозицій також була рекомендація батькам повідомляти про випадки виявлення високої температури у їх дітей.

«Список усіх рекомендацій буде представлений населенню найближчим часом. Ми розповсюдимо його через усі доступні нам канали зв’язку», — підтвердив голова ОДА Олександр Бондаренко.

Керівники профільних підрозділів та, зокрема, обласного департаменту охорони здоров‘я доповіли про готовність до надзвичайних ситуацій. У разі виявлення підозри на захворювання швидкі доправлятимуть таких пацієнтів до інфекційної лікарні. Також у ході засідання одним із пріоритетів визначили забезпечення області необхідною кількістю респіраторів та медикаментів. Святослав Олійник підсумував, що зараз приводів для паніки немає! Спільними зусиллями усіх служб і департаментів та відповідального ставлення громадян до свого здоров’я — ситуація буде триматися під контролем!