Новини

Світовий стандарт психологічної реабілітації військових – у Дніпрі проходять масштабні навчання

_MG_1113

Більше трьохсот слухачів, професійна команда викладачів-психологів на чолі із ветераном в’єтнамської війни Френком Пьюселік, шість днів унікальних лекцій та тренінгів. Все це задля головної мети – реабілітація ветеранів АТО та ООС і їх успішна соціалізація.

Ініціатива проекту належить Руху відновлення ветеранів “Крила братерства”. Зараз триває перший етап цього масштабного проекту. Психологи, лікарі, волонтери, самі бійці та їхні рідні — навчаються техніці, що допоможе ветеранам вирішити внутрішній конфлікт. Френк Пьюселік викладає за власною системою в області психотерапії в роботі по поверненню ветеранів в громадське суспільство. Разом з ним працює 4 тренери та 11 асистентів. Далі у планах організаторів створити розгалужену систему реабілітаційних центрів для військових, де працюватимуть вже підготовлені ними спеціалісти.

Обласна рада цей проект підтримує. Допомога учасникам АТО/ООС є одним із пріоритетів роботи обласної влади, наголосив голова облради Гліб Пригунов:

«Сьогодні в нашій області та країні загалом існує дуже багато питань соціалізації військових. Важкі психологічні стани, на жаль велика кількість самогубств та інші негативні явища, це те, що несе за собою війна! Ліквідовувати ці наслідки – важливе і вкрай потрібне завдання. Ми підтримуємо такі проекти. Велика вдячність ініціаторам та організаторам. Допомога учасникам бойових дій на мирній території для нас в пріоритеті».