Новини

Сесія Дніпропетровської облради має визнати бійців-добровольців

визнання добровольців

 

Триває підготовка до 9-ї сесії Дніпропетровської обласної ради VII скликання.

Напередодні сесії облради комісія з визнання бійців-добровольців розглядає заяви від учасників бойових дій. Загалом, на сесію 14 липня планують винести голосування по 85 кандидатурам, серед них буде і Дмитро Ярош, колишній лідер «Правого сектору».

Минулого року Дніпропетровська обласна рада вирішила визнати бійцями-добровольцями осіб, які брали участь у війні на сході України у складі добровольчих формувань. Для цього при обласній раді створили комісію, яка розглядає документи від бійців і виносить кандидатури для голосування на сесію.

«Такий підхід дозволяє на регіональному рівні привернути більше уваги громадськості до проблем наших захисників та віддати данину поваги до справжніх патріотів», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Нагадаємо, що на минулій сесії облради депутати вперше проголосували за визнання добровольців на регіональному рівні. Тоді офіційно визнали 30 чоловік. Кожен з них безпосередньо перебував в зоні бойових дій, що було обов’язковою умовою для затвердження кандидатури.

«Першими, хто став на захист територіальної цілісності та незалежності України, були саме добровольці. Це чоловіки та жінки, які не мають жодного відношення ані до Збройних Сил України, ані до МВС та Національної гвардії. Наша комісія займається вивченням документів, які надають підставу для визнання добровольців та допомагає захисникам взаємодіяти з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування», — зазначив заступник голови облради та співголова комісії Мгер Куюмчян.