Новини

Створення Українського дому та реконструкції закладів культури – такі плани на рік.

29510926_1637416846308137_7328176086376775680_n

На останній сесії обласна рада прийняла ряд важливих рішень, серед інших розподілила значні кошти на ремонти та оновлення закладів культури.

Гліб Пригунов, голова обласної ради: «Перш за все, 4,5 млн гривень ми виділили нашій філармонії, де плануємо провести реконструкцію деяких приміщень і створити там справжній «Український дім». Для того, аби вести роботу по збереженню українських традицій, українського мистецтва, українського етносу. Там будуть працювати національні виставки, гуртки для дітей, мовні курси, проводитися наукові конференції,  демонструватися фільми  – загалом все, що буде сприяти розвитку і популяризації всього українського».

5 млн. грн. піде на капітальний ремонт «Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. І. Яворницького». Цей заклад має не тільки історичне, але й сучасне значення для дніпрян та гостей міста.  Частина виділених коштів піде на капітальне оновлення деяких залів. Також для музею придбають сучасну техніку – спеціальний проектор для створення сучасних експозицій та перегляду фільмів.   У планах відновити музей «Літературне Придніпров’я». Будівля початку 19 століття у центрі Дніпра є пам’яткою архітектури. Там зберігаються унікальні рукописи, книги та документи, які після проведення протиаварійних робіт, будуть  захищені більш надійно.  Проведуть ремонтні роботи протипожежної системи.

На завершення реконструкції площі перед входом до «Дніпропетровської академії музики ім. Глінки» виділено 1 млн. грн.

Вкрай необхідну реставрацію фасаду отримає  і «Дніпровський академічний театр драми та комедії», будівля якого є пам’яткою Національного значення. На це з обласного бюджету у поточному році виділено 1 млн. 250 тис. грн.  Цього року роботи з реставрації фасаду, які були розпочаті в минулому,  мають закінчитися.

Вагомим досягненням культурної галузі є початок капітального будівництва будинку культури у с. Новоолександрівка Дніпровського району. З обласного бюджету на цей об’єкт пішло 2 млн. грн.

Масштабну реконструкцію у будинку культури проведуть і в м. Перещепине, Новомосковського району. На ці роботи у поточному році виділили 5 млн. грн.

На усіх цих досягненнях зупинятися не збираємося, переконаний голова обласної ради Гліб Пригунов: «Ми виступаємо за те, щоб зберегти на примножити культурну спадщину Дніпропетровщини та всієї України. Відновлення архітектурних, історичних пам’яток та будівництво нових закладів – це важлива складова для гармонійного розвитку культури. За останні роки наш край все більше доводить, що ми багаті не тільки промислово, а й культурно!

Інвестицію в культуру та освіту сьогодні – це освічене та цивілізоване суспільство завтра!»