Новини

Створення хоспісу — з такої пропозиції розпочався особистий прийом громадян Гліба Пригунова

IMG_8422

Представники громадської організації «Еліша», до якої входять лікарі, запропонували долучитися до створення першого в Дніпропетровській області хоспісу  в м.Першотравенськ. У активістів вже є домовленості з німецькими та польськими благодійними фондами на довгострокове співробітництво та постачання медикаментів. Оснащення та допоміжні матеріали для центру закордонні фонди готові надати вже зараз, проте будівля, в якій буде розташований центр паліативної допомоги, ще досі не відремонтована.

 «Досвід організації та роботи центру паліативної допомоги ми будемо запозичувати в Івано-Франківську, де такий центр вже діє», — зазначила голова громадської організації «ЕЛІША», Ельміра Алутє.

 Гліб Пригунов запевнив, що для створення такого центру, по-перше, буде проведена оцінка ремонтних робіт, потім будуть запропоновані зміни до програми охорони здоров’я, аби до проекту змогли долучити закордонних меценатів. Досвід реалізації таких проектів в області вже є, за таких умов реалізовувався проект реконструкції Дніпровського геріатричного пансіонату разом з урядом Німечини.

Загалом на прийомі до голови Дніпропетровської обласної ради зверталися з найрізноманітнішими проблемами: декому потрібна допомога у вирішенні майнових або матеріальних питань, дехто сподівається на вирішення суперечок з органами місцевого самоврядування, інші просять допомоги у виданні книжок, тощо.