Новини

Сто років соборності України – у Дніпрі відзначили ювілей

_MG_8045

Щороку, 22 січня, вся країна згадує визначні події 1919-го. Рівно сто років пройшло з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Тоді століттями розірваний український народ визволився з неволі — Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна— з Австро-Угорської імперії— і возз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.

Свято сторіччя Соборності у Дніпрі традиційно розпочалося з покладання квітів до пам’ятника молодого Тараса Шевченка – символу єдності, незламної віри і боротьби! За останні роки тема соборності актуальна для українського народу як ніколи раніше. Тисячі воїнів, волонтерів і мільйони людей об’єдналися заради захисту територіальної цілісності України. На офіційну церемонію відзначення історичної дати сьогодні прийшли небайдужі містяни, представники силових структур, активісти, духовенство, обласна та міська влада.

Голова облради Гліб Пригунов наголосив: «День Соборності сьогодні для нас усіх є не просто офіційним святом. Ця дата набула більш важливого значення для українців. Тепер ми не на словах розуміємо значення поняття єдності. Українці зараз згуртовані як ніколи! Тільки разом ми можемо протистояти агресору і, нарешті, перемогти! Нас також об’єднує мрія про краще майбутнє! Мирне , щасливе і заможне! Тож, вітаю усіх із Днем Соборності України!»

_MG_8042

_MG_8084

_MG_8180