Новини

Субсидіанти отримають гроші на сплату комунальних послуг готівкою– Кабмін прийняв нову постанову.

subsid

Вже у березні на рахунки пенсійного фонду держава спрямувала кошти, які видаватимуться усім, хто має оформлену субсидію, на руки – таке рішення прийняв Кабмін у минулому місяці. Новий документ описує зміни до вже раніше прийнятої постанови про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі.

«Кошти у бюджеті на це були закладені ще у минулому році. Наразі монетизовані субсидії видаватимуться пенсіонерам за їх пенсійними картками або приходитимуть разом із пенсією поштою. Інші субсидіанти, починаючи з 12 березня,  отримуватимуть гроші через Ощадбанк, надавши свої паспорт та ідентифікаційний код. Сьогодні у Дніпропетровській області зареєстровано більше 200 тисяч отримувачів субсидій», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Від початку запровадження ініціативи головним питанням було – нараховувати гроші безпосередньо людям або ж надавачам комунальних послуг (газовим, електро- та іншим компаніям).

Сьогодні вже точно відомо, що кошти отримуватимуть самі жителі, що оформили субсидію. Оскільки монетизовані субсидії  повністю видаватимуться на руки, платіжки люди отримуватимуть з сумами без їх урахування і матимуть самостійно оплачувати комунальні послуги.