Новини

Супутникові карти посівів – нові технології в аграрній сфері

9E525A57-A95D-4B88-978D-A0AC8261FAB9

Удосконалення торкнулись системи «Державний аграрний реєстр». Мінагрополітки додало до функціонала ДАРу найсвіжіші відомості супутникових карт про посіви озимих та ярових врожаю 2022 року.

Також є можливість вносити у систему дати дії договору на користування земельними ділянками.

Де знайти нові абгрейди?

У розділі «Ділянки на карті» було додано шари із супутниковими картами посівів.

По-перше, таке нововведення дає можливість синхронізації даних супутникових карт з реальними відомостями від агровиробників.

Це стане джерелом статистичної інформації для розвитку та удосконалення аграрного сектору, а також дозволить підвищити якість прогнозування урожайності.

По-друге, як повідомляють у Мінагро, таким чином організації, що впроваджують програми підтримки для українських агровиробників, зможуть пересвідчитися у тому, що земля, яка бере участь у програмах підтримки, справді оброблюється.

«У майбутньому це нововведення полегшить процес надання допомоги нашим сільгоспвиробникам. Адже фінансові установи зможуть безпосередньо в ДАР бачити верифіковану інформацію про вирощувані культури та їхні площі за умови надання агровиробником доступу до свого електронного кабінету», − зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.