Новини

Сучасні швидкі для Дніпропетровщини — польське воєводство передало області 9 автівок

IMG_9271

«Сьогодні передали бригадам ключі від машин. Допомога надійшла завдяки Офісу Маршала Нижньосілезького воєводства, Нижньосілезької Служби швидкої допомоги, Нижньосілезької спеціалізованої лікарні ім. Й. Громковського та медичного центру «DOLMED». Пишаємось тим, що маємо таких друзів. Разом з нардепами ми зустрічалися із польською делегацією у Криворізькому районі, проводили онлайн-зустрічі. Наші партнери надавали нам потужну підтримку у вигляді гуманітарної допомоги, заклали в цьогорічний бюджет Нижньосілезького воєводства 23 млн злотих для підтримки України», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Це вже пʼята партія допомоги від польських партнерів. 8 спеціалізованих санітарних автомобілей марки Mercedes Benz Sprinter 316 та 1 спеціалізований санітарний автомобіль марки Ford Transit.

«Ми не вперше вже отримуємо сучасні швидкі від міжнародних партнерів. Але вони потрібні завжди. Зараз в умовах воєнного стану автівки зношуються в рази швидше. У нас постійно на викликах працює 220 бригад. Тож, дуже вдячний за цю підтримку. Вона дійсно є важливою для нас», — сказав Радій Шевченко, керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«Ми не самі виборюємо свою свободу, поряд — наші друзі та партнери. Вони постійно підтримують та допомагають, незважаючи на те, як би не було важко», — сказав Юрій Корявченков, народний депутат України.

Нова партія автомобілів швидкої відправиться до громад та потреби збройних сил.

«Велика подяка нашим міжнародним партнерам. Ці швидкі врятують багато життів. Вони працюватимуть і на потреби громад області, і частина відправиться до наших захисників», — розповів начальник ОВА Сергій Лисак.