Новини

Схиляємо голови у скорботі: у Дніпрі попрощалися з «Феофаном»

_MG_6550
У Дніпрі відбулось прощання із захисником України капітаном медичної служби Юрієм Васильовичем Письменним, начальником медичного пункту механізованого батальйону 93 бригади Холодний Яр. Юрій був відомий побратимам за позивним «Феофан». Захисник загинув 4 липня, внаслідок обстрілу російських окупаційних військ.
«Юрій Васильович став на захист країни медиком-волонтером у Першому добровольчому мобільному шпиталі ім. Пирогова. Потім призивався у 93-тя ОМБр Холодний Яр і очолив медпункт батальйону. Нещодавно отримав чергове військове звання «капітан». «Феофан» запам’ятався мені щирим, турботливим, відданим професії й справжнім професіонала своєї справи. Він казав, що лишатиметься на фронті з побратимами, допоки у нього вистачить сил. Він був мужній, безстрашний, готовий в буль-яку хвилину надати допомогу побратимам, навіть під обстрілами. Уклін і шана Юрію Васильовичу. Щирі співчуття дружині, дітям, побратимам», — зазначила радниця голови Дніпропетровської обласної ради Тетяна Губа.
«Коли я призивалася, і мене відвезли до «Феофана», перші його слова до мене були такі: «Ми усіх спасти не зможемо. У медика має бути міцний характер, щоб із цим змиритися», — каже бойовий медик Валерія, яка служила під керівництвом Юрія. — Він завжди підтримував, допомагав, вчив, вимагав обережності в роботі, самовідданості. Всі бойові медики, які працюють на «нулі», знали, що у них є надійний тил у особі «Феофана». Що він зробить все можливе, що він особисто приїде до поранених. Він тримав зв’язок із пораненими, коли вони були на лікуванні у шпиталях. Його всі вважали за фронтового батька. Я його навіть начальником не можу назвати – батько і все: і підтримає, і посварить, і навчить, і дасть цінну пораду. Батальйон осиротів. Ми всі шоковані».
У Юрія Васильовича залишилася дружина і двоє дітей.
Висловлюємо щирі співчуття.
Вічна пам’ять нашому Герою!
Вічна слава!