Новини

Сьогодні вся Україна відзначає 207 річницю з дня народження великого поета, символа всього українського народу — Тараса Григоровича Шевченка

BA559D39-A388-4E9E-B8E0-8EF2D0DF7368

«Борітеся – поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас сила
І воля святая!»

Сьогодні вся Україна відзначає 207 річницю з дня народження великого поета, символа всього українського народу — Тараса Григоровича Шевченка.

З нагоди свята у Дніпрі відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника молодому Шевченкові.

Небайдужі жителі міста та області, посадовці, представники духовенства, обласної та міської ради, облдержадміністрації вшанували пам’ять того, хто став символом незалежності та самобутності України.

Тарас Шевченко відомий не лише на рідній землі. Його поезію перекладено більш ніж ста мовами світу. На території від Бразилії до Китаю встановлено 1384 пам’ятники Кобзареві. 1256 — на території України. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.

«Сьогоднішнє свято ми відзначаємо, сповнені любов‘ю до України, прагненням зробити життя наших земляків гідним. З натхненням ми згадуємо слова Тараса, особливо сьогодні, коли Україна будує власну державу – незалежну, демократичну, суверенну», — зазначив заступник голови Дніпропетровської обласної ради Ігор Каширін.