Новини

Сьогодні у Дніпрі перший дзвоник пролунав для учнів «Школи супергероїв»

IMG_9329

Свято відзначили в обласній дитячій лікарні, разом з малечею, їх батьками, медиками та викладачами школи.

«Школа супергероїв» — це проєкт, який був створений за підтримки Олени Зеленської. Зараз він запроваджений в 8 областях України, в тому числі на Дніпропетровщині. У нас, до речі, працюють аж 2 з 11 шкіл по всій Україні. Одна — в дитячій обласній лікарні, а друга — у Криворізькому протитуберкульозному диспансері.

Загалом за час роботи Школи у нашій області через неї пройшли близько 450 діток. Наразі тут навчаються 22 маленьких пацієнти онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Перша Школа Супергероїв була створена у 2016 для маленьких пацієнтів центру «Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД» Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» МОЗ України.
Основним завданням є забезпечення освітніх послуг для дітей, які перебувають на лікуванні або реабілітації в закладах охорони здоров’я, і в тому числі дітей, які постраждали внаслідок військових дій, отримали поранення тощо.

«У всіх освітніх центрах діє дошкільна група для забезпечення освітніх послуг дітей віком від 3 до 6 років. Діє початковий клас для учнів 1-4 класів, для дітей 5-11 класів отримання освітніх послуг відбувається відповідно до потреб по принципу репетитора за кошти держави. У школі працюють кваліфіковані педагоги, у тому числі кандидати наук», — зазначила керівник «Школи супергероїв» Наталія Олійник.