Новини

Театральна феєрія розпочата: в Дніпрі стартував Всеукраїнський дитячий фестиваль театрів

IMG_5770
У Дніпровському Академічному театрі драми та комедії відбулось відкриття першого Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва аматорських дитячих та молодіжних колективів.
«Це перший подібний захід на теренах Центральної України. Вдячна організаторам за те, що глядачі, особливо молоде покоління, завдяки цьому фестивалю, мають можливість відкрити для себе світ мистецтва, світ театру. А ті, хто бере участь у заході молодь поспілкуватися із однодумцями, перейняти досвід колег, реалізувати свої таланти, вміння й показати себе на великій професійній сцені. Більше того, позмагатись за першість, бо ж це не просто фестиваль, а конкурс», — наголосила радник голови облради з питань культури Наталія Хазан.
Організатори фестивалю — ГО «Яскрава Країна», ДАРАМіКОМ та Палац студентів ДНУ імені Олеся Гончара. Свою підтримку надала і Дніпропетровська обласна рада.
«Сьогодні глядачі побачать виступи трьох театральних труп — театральної студії «Старт-Арт» (Харків), дитячого театру «Акомпаніатор» (Запоріжжя) та дитячого театру «СВіЯ» (Запоріжжя). Зазначу, що вистави, що є в програмі нашого фестивалю (сьогодні і впродовж усіх днів) будуть цікаві не тільки дітям. Запрошуємо до перегляду також молодь та родини», — зазначив Сергій Мазаний, директор-художній керівник театру ДАРАМіКОМ.
Триватиме фестиваль впродовж чотирьох днів й присвячений 30-й річниці Незалежності України та Міжнародному Дню захисту дітей.
191836676_782956865718055_2675171009672839225_n2 31 4 56 IMG_5672 IMG_5674