Новини

Замість газу — соняхи: у широківській лікарні відкрито нову котельню

_MG_7193

Понад 200 тисяч гривень зможе зекономити шороківська лікарня завдяки роботі нової котельної. Її звели завдяки домовленостям між Дніпропетровською обласною радою, райдержадміністрацією та керівництвом ПрАТ «Арселор-Мітталл Кривий Ріг». Будівництво тривало 9 місяців.

«Такі проєкти — приклад цивілізованого підходу у стосунках між владою, жителями територій та соціально-відповідальним бізнесом. Завдяки нашому злагодженому партнерству, лікарня в с. Широке отримала сучасну енергоефективну котельню, яка не тільки зробить приміщення мед.закладу в рази теплішим, а й дозволить зекономити чимало коштів. Висловлюю вдячність нашому партнерові — компанії АрселорМіттал, яка вже не вперше допомагає у будівництві важливих для громади об’єктів», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Стара котельня лікарні працювала на газі, нова — на базі твердотопливних котлів з допомогою пелетів. Це спеціальні щільні гранули всередині яких — залишки і відходи сільськогосподарського виробництва: солома, стебла кукурудзи, соняшник, гречка, лушпиння злакових.

«Стара котельня обходилась у 1 мнл 400 тис грн. Тільки одного блакитного палива треба було закуповувати на 1 млн 100 тис грн і це на сезон! До того ж їй пішов вже шостий десяток років й вона весь час виходила з ладу. Нова котельня дозволить зекономити кошти на енергоносії в межах 200 тис. грн. щороку», — зазначив директор широківської лікарні Олександр Рак.

«Тепер лікарня більше не залежатиме від постачань газу і його цінових коливань, і це є ще одним кроком сталого розвитку для цього важливого для нас регіону», — додав Артем Філіп’єв, заступник ген. директора з правових питань, питань взаємодії з державними органами та комунікацій «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Вартість проєкту — 5.9 млн грн. На повну силу котельню запустять вже наступного опалювального сезону.

«Це приклад соціального партнерства показує, що і обласна влада, і інвестори регіону, і керівництво лікарні дивляться в одному напрямі — в бік покращення умов життя і праці для мешканців громади. За рік приїдемо до широківської лікарні ще раз і перевіримо наскільки успішно працює нова споруда і скільки коштів економить», — пообіцяв народний депутат України Юрій Корявченков.

_MG_7039

_MG_7049

_MG_7094

_MG_7114

_MG_7065

_MG_7073

_MG_7085

_MG_7097

_MG_7112

_MG_7118

_MG_7152

_MG_7179

_MG_7191

_MG_7193

_MG_7199

_MG_7206