Новини

Заввишки як 24-поверховий дім: у Кривому Розі зводять флагшток

Original-8
72-метровий тримач із стягом незабаром височітиме у криворізькому парку Героїв — на розі проспекту Металургів та вулиці Героїв АТО. Там вже розпочато роботи зі зведення флагштоку-велетня.
«Це буде стела з державною символікою, яку ми плануємо відкрити до 30-річчя Незалежності країни. Висота криворізького флагштока буде такою ж, як і дніпровського – на рівні 24-поверхового будинку. На цей об’єкт в обласному бюджеті закладено 10 млн грн», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Тримач стягу розмістять на постаменті орієнтовною площею 1 250 м².
«Саме полотнище стягу буде 12 на 18 метрів і важитиме понад 20 кілограмів», — розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.
«Встановлення велетенського державного символу у Кривому Розі – один з етапів реконструкції частини міського парку Героїв. Наразі ми ведемо перемовини із місцевою владою щодо реконструкції всього парку, а не тільки його частини», — додав народний депутат України Юрій Корявченков.

Наразі підрядники залили основу фундаментна майбутньої споруди — забили 12 паль і вкрили їх двометровим шаром бетону. Тривають також роботи із планування під тротуарне мощення. Розгорнутий підготовчий етап укладки інженерних мереж.

!_MG_5395!_MG_5388 !_Original-11 _MG_5410 Original-9