Новини

Тенісний корт, спортивний майданчик і сучасний освітній простір: в Марганці оновлюють школу

Still0211_00013

Вперше за роки свого існування Марганецька школа №9 дочекалася капремонту. Заклад збудували наприкінці 80-х років минулого сторіччя. Щороку у школі відбувалися часткові ремонти покрівлі, за батьківські кошти встановлювалися пластикові вікна у деяких класах, але питання реконструкції потребувало комплексного вирішення. Тому в рамках Національної програми «Велике будівництво» нині проводиться капітальне оновлення закладу.

«Масштабні реконструкції дозволяють створити комфортні умови для перебування учнів та педагогів, а також покращити рівень надання освітніх послуг. Окрім цього, за рахунок модернізації будівель можна досягнути максимальної ефективності використання енергоресурсів, заощадження бюджетних коштів. На Дніпропетровщині має з‘являтися дедалі більше таких шкіл», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

На об‘єкті вже частково оновили фасад. Після ремонту у школі з‘явиться нова система опалення, будуть замінені інженерні та електричні мережі.

«Кілька місяців тривав демонтаж всередині будівлі, а нині – внутрішні роботи. Шпателюємо, фарбуємо, замінюємо вікна. Роботи тривають на трьох поверхах одночасно. Після ремонту школа буде комфортною для дітей та вчителів», – розповів представник підрядної організації Андрій Стрілець.

Підрядники також проведуть благоустрій території, кабінети ж будуть оснащені новим обладнанням.

«Марганецька школа стане яскравим прикладом того, якими повинні бути освітні установи в наших громадах. Приємно усвідомлювати, що спільними зусиллями ми можемо покращувати життя мешканців міст. «Велике будівництво» створює нові умови для всіх», – зазначив депутат Дніпропетровської обласної ради Андрій Палош.

На території закладу облаштують спортивну інфраструктуру. Зокрема, спортивний майданчик із футбольним полем та тенісним кортом. Роботи на стадіоні, каже підрядник, почнуть за сприятливих погодних умов.

!IMG_0198 !IMG_0204 !IMG_0206 !IMG_0212 !IMG_0218 !IMG_0235 !IMG_0259 DJI_0036 Still0211_00011 Still0211_00012