Новини

Територія майбутнього: ідеї від студентів, реалізація від обласної влади

87796717_3127818393904096_4701194940762292224_o

Загалом 36 проектів від студентів з Будівельної академії та монтажного коледжу. Вперше, три найкращі роботи юних архітекторів будуть втілені у життя вже цього року. На умовах співфінансування із громадами будуть створені об’єкти благоустрою у с. Вербки Павлоградського району, м. Синельникове та у Дніпрі на ж/м Сокіл 1. Сьогодні відбулося нагородження переможців обласного архітектурного конкурсу «Територія майбутнього».

«Вперше ми з ОДА проводимо такий конкурс. До розбудови області ми тепер залучимо ідеї 90 молодих студентів – учасників конкурсу. Це великий крок у кар’єрі для юних спеціалістів, які ще навчаються, але можуть застосувати свої знання у реальному житті. До речі, це європейських підхід до навчання – коли практиці надається переважний час. Для нас це перший досвід, коли спочатку розроблені творчі ідеї — проекти, а потім буде формуватися фінансування», — прокоментував голова облради Святослав Олійник.

Зони відпочинку та медитації, озеленення, відновлення озера, створення сучасних елементів благоустрою – студентські проекти справили враження і на профільних експертів, і на представників громад, і на представників обласної влади, які входять до складу журі конкурсу.

«У цьому році ми плануємо приділити максимум уваги організації благоустрою та безпечного простору в області. Саме тому не лише роботи переможців, а й інші проекти мають бути реалізовані на територіях», — підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник.

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Бондаренко у зверненні до студентів підкреслив, що цим конкурсом обласна влада хоче надати можливість студентам самим для себе створювати територію майбутнього, де їм належить жити і працювати.

_MG_1002

_MG_1037

_MG_1248