Новини

Технології майбутнього – на Дніпропетровщині запроваджують альтернативну енергетику.

IMG_9381

Невичерпні джерела енергії – вітряки та сонячні батареї. Економія та енергозбереження – твердопаливні котельні, біогазові комплекси.

Сьогодні весь світ активно переходить від застарілих способів видобутку енергії до нових, чистих та екологічних.

Просування ідей «зеленої економіки» є одним з пріоритетних напрямків розвитку і Дніпропетровської області.

Як і де запроваджувати нові технології, вирішували в Дніпропетровській обласній раді, на Міжрегіональній конференції «Зелені рішення» бізнесу – єднання для сталого розвитку».

«Підписавши Угоду про асоціацію з ЄС та приєднавшись до Європейського енергетичного співтовариства, Україна зобов’язалася перейти на сучасні стандарти виробництва та поступово запровадити різні форми сталого енергозабезпечення», — зазначив заступник голови облради Володимир Тюрін.

Подібні заходи в обласній раді проводяться не вперше та мають на меті популяризацію ідей „зеленого” економічного розвитку та створення умов для запровадження сучасних і екологічно безпечних засобів виробництва.

Серед учасників конференції були представники українських міст, об’єднаних територіальних громад та бізнесу.

Багато хто з них уже має досвід і конкретні результати запровадження «зелених рішень» на своїх територіях та у своєму виробництві.

Сонячні електростанції, модернізація промислових підприємств, методи енергозбереження та енергоаудиту – усе це сьогодні реалізується на Дніпропетровщині завдяки міжнародній співпраці обласної ради та іноземних партнерів.

У рамках реалізації Програми сприяння зеленій модернізації української економіки, що впроваджується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Найбільш активні учасники отримали нагороди за свою роботу, а директору німецької Програми в Україні Дагмар Ецер вручили відзнаку голови обласної ради.

«Сьогодні зелена економіка стала світовим трендом. Ми використовуємо європейський досвід, поступово змінюємо власний менталітет і таким чином напрацьовуємо «Зелену політику області». Зміни вже очевидні. На альтернативне опалення ми перевели комунальні заклади Дніпропетровщини: школи, дитячі садки, лікарні, зокрема, найбільший обласний лікарняний комплекс на вул. Космічній (дитяча лікарня, пренатальний центр, міська лікарня №8). В області вже працює і будується декілька сонячних електростанцій. Встановлюється лед освітлення, потроху розпочинає застосовуватися електротранспорт, навіть є приклади, коли звичайний багатоквартирний будинок встановив у себе геліоколектор, таким чином забезпечив гарячу воду всім мешканцям», —

прокоментував голова облради Гліб Пригунов.