Новини

Томаківський народний історико-краєзнавчий музей є визначною пам’яткою у громаді

Still0608_00011

У невеликому приміщенні розташовані декілька залів, де зібрано експонати від найдавніших часів до сьогодення.

«Зараз дуже важливо зберегти нашу культурну та історичну спадщину. Саме тому до нас у музей часто приходять діти. Ми влаштовуємо для них цікаві екскурсії про рідний край та історію громади, де вони мешкають», – розповідає директорка музею Тетяна Бардукова.

Музей засновано у 1967 році. Тут є зали, присвячені природі краю, Другій світовій війні, Січі, елементам побуту українців у різні часи тощо. Велику увагу в музеї приділяють заняттям з дітьми. Малечу долучають до позакласної активності. У тому числі до занять з гончарства.

«Отримала дуже багато позитивних емоцій! Це так хвилююче. Я вперше зробила щось з глини. Насправді важче, ніж здається. Але дуже цікаво!» – поділилась

Музею допомагають обласні депутати та меценати, розуміючи важливість збереження історичної спадщини.

«Наш депутат Тамара Скорук активно підтримує музей. Якщо потрібна допомога з експонатами, організацією заходів, перевезенням, вона завжди допомагає. Томаківський музей – це унікальний заклад, в якому збережена вся історія району», – сказала Ірина Храмова, помічниця депутатки Дніпропетровської обласної ради Тамари Скорук.