Новини

Тривають відновлювальні роботи із забезпечення громад Дніпропетровщини безперебійним водопостачанням. Держпідприємство «Кривбаспромводопостачання» завершило будівництво нової ділянки трубопроводу у Грушівській громаді та запустило нову насосну станцію для забезпечення водою жителів Криворізького району.

photo1691041200

«Крок за кроком вирішуємо питання водопостачання в тих районах області, які постраждали внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС.У планах на найближчий час – заповнення магістральних мереж і проведення очистки води для відновлення питного водопостачання для 40 тисяч населення Криворізького району від Грушівки до міста Апостолове», — розповів Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

3агалом для забезпечення водою всіх, хто постраждав від теракту на Каховській ГЕС, будується 3 ланки магістрального водогону протяжністю майже 150 кілометрів. На це в державному бюджеті закладено 12,6 млрд грн.
Додаткова експертиза будівництва водогону проводитиметься за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

«Наразі міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомляє, що стоїть завдання, аби перша ланка водогону буде запущена наприкінці серпня. Вона забезпечить водою жителів Кривого Рогу та сусідніх громад.
Окрім того, на останній сесії обласної ради депутати проголосували за виділення 100 млн грн для Криворізької громади. Ці кошти направлені на реалізацію окремого інфраструктурного проєкту по забезпеченню людей водопостачанням», — підсумував Микола Лукашук.