Новини

Триває процес формування бюджетів міст на наступний рік

IMG_0149

Створити збалансований та без дефіцитів бюджет у рамках впровадження децентралізації та нових законів України – нагальна проблема, яку сьогодні вирішують мери міст.

Сьогодні відбулася регіональна нарада Асоціації міст України, в якій взяли участь голови міст Дніпропетровської області. Асоціація покликана спільними зусиллями мерів вирішувати нагальні проблеми керування містами. Завдяки децентралізації велика частина податків, таких як на доходи фізичних осіб, відсотки від акцизів, залишаються місцевим громадам. Це дозволило збільшити місцеві бюджети. Саме тому важливим питанням є достатнє розуміння, як ефективно використовувати нові надходження.

Також прийняття нових законів про освіту та медицину внесли певний ряд змін у бюджетний кодекс, що також необхідно враховувати при роботі над бюджетами. Особливу увагу на нараді приділили питанню з розробки програм допомоги молодим сім’ям. Відомо, що велика кількість молоді виїжджає за кордон. Мери висловили підтримку ідеї розробки механізму утримання молоді в країні. Саме завдяки регіональним програмам молоді сім’ї змогли б взяти участь у конкурсі з фінансування молодіжного будівництва або пільгового кредитування.

IMG_0188

За словами народного депутата Івана Куліченко, мери Дніпропетровської області завжди демонструють вміння об’єднуватися навколо вирішення конкретних проблем.

 

«Асоціація міст України — це справжня команда мерів, які спільно можуть вирішити будь-яку задачу. Робота ж над бюджетом – це вкрай відповідальна місія, тому обмін досвідом, можливість поставити питання фахівцям – добра підмога у роботі», — прокоментував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.