Новини

Україна – частина європейської спільноти!

55764251_1221286954690473_2462395821283344384_n

Рада Європи за участю української делегації продовжує свою роботу. Перший день 36-ї Сесії Конгресу присвячений наступним темам: захист демократичних засад у владних структурах, підтримка соціальних прав молоді і теми партнерств. Ці питання обговорюватимуть європейські країни у Страсбурзі.

На початку засідання Андреас Кнапе, президент Конгресу, проговорив нюанси майбутнього комітету міністрів Євросоюзу у Гельсінки, що відбудеться 16 травня. Однією з його важливих тем є внутрішній бюджет організації і відсутність виплат в нього з боку Російської Федерації.

Також у ході засідання Королівство Марокко прийняли в Конгрес для розвитку демократичних стандартів в африканських країнах.

Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи був заснований у 1994 році та є установою, що представляє місцеві та регіональні влади сорока семи держав-членів Ради Європи. Це місце для обговорення загальних проблем. Конгрес досліджує стан місцевої і регіональної демократії, ступінь реальної участі громадян у реалізації влади, допомагає при виконанні європейської політики, заохочує прикордонне співробітництво з метою встановлення та підтримки миру.

«Участь у засіданні Конгресу – це великі можливості, зокрема, і для нашої області. Конгрес представляє понад 200 тисяч європейських муніципалітетів і регіонів, які мають змогу обмінюватися досвідом і розширювати взаємодію один з одним. Проблеми і дискусії, які обговорюються на цьому майданчику пов’язані із українськими процесами. Отриманий досвід та знання будемо впроваджувати в нашій країні», — зауважив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, який також є представником української делегації в Конгресі.

Серед головних проблем, які обговорює Конгрес є боротьба з корупцією, конфлікт інтересів, кодекс поведінки для представників місцевих влад, інтеграція мігрантів, політика децентралізації в Європі, участь жінок у політичному житті на регіональному рівні та інше. На попередній сесії голова обласної ради Гліб Пригунов виступив із доповіддю про налагодження взаємодії влади та населення. Серед успішно впроваджених в Україні проектів назвав електронні петиції, новий механізм державних закупівель «Прозоро», відкриття ЦНАПів та їх онлайн-платформ, транслювання в реальному часі засідань обласних та міських рад.