Новини

Українці з усього світу готові об’єднатись заради миру у рідній державі

20992915_1667687376583879_3319399942004867607_n

 

21 серпня у Дніпрі стартував Форум української молодої діаспори, який проводить Світовий конгрес українських молодіжних організацій. Захід зібрав більше 700 діаспорян з 20 країн світу та активну молодь з усієї України. У перший день своєї роботи учасники форуму мали можливість поспілкуватись з головою Дніпропетровської обласної ради Глібом Пригуновим під час вечері у не формальній обстановці. Гостей зустрічав народний колектив «Славутич», завдяки запальній українській творчості майстрам удалось передати всю широту української душі, наш національний характер, глибину почуттів та невичерпний патріотизм.
Першими враженнями від перебування у Дніпрі поділилася Ярослава Хортяні – перший заступник президента Світового Конгресу Українців та член угорського парламенту, яка подякувала Глібу Пригунову за організацію заходу та можливість відчути сповна рідну українську душу.
«Українці разом – це велика сила і ви дали це відчути українській молоді, що живе по всьому світові», — зазначила вона.
«Я радий вас вітати на Дніпропетровщині, де в жилах кожного мешканця тече кров волелюбних козаків. Наш регіон гідний того, аби вивчати його історію, знайомитись із самобутністю та взяти із собою частку національного характеру. Ми довели, що сила у єдності, коли згуртувались проти російської агресії на сході України. Ми вистояли і виборюємо перемогу. Багато українців з усього світу готові об’єднатись заради миру у рідній державі», — звернувся до молоді Гліб Пригунов.
VII Форум української молоді діаспори триватиме з 21 до 26 серпня. Протягом цих днів на учасників чекають цікаві зустрічі, тематичні сесії за участю відомих експертів у сфері інвестицій, євроінтеграційних процесів, молодіжної політики, а також яскраві та захоплюючі екскурсії містом та Дніпропетровщиною.