Новини

У Берліні відбулася конференція учасниць німецько-українського проєкту «Разом до демократії – Stand with Ukrainian Women»

IMG_2885

На початку листопада у Берліні відбулася конференція учасниць німецько-українського проєкту «Разом до демократії – Stand with Ukrainian Women», присвячена обговоренню ролі жінок у політичному житті своїх країн та необхідність активізації їхньої громадської позиції у сучасних умовах

У заході взяли участь представниці органів державної влади та місцевого самоврядування, депутатки та науковиці з Дніпропетровщини, Донеччини, Одещини, Кіровоградщини, Харківщини, Миколаївщини.

Дніпропетровську область на конференції представляли депутатка обласної ради, начальниця гуманітарного управління обласної ради Лілія Гиренко та професорка Дніпровського державного університету внутрішніх справ Ірина Грицай.

Представниці східних областей України зустрілися з федеральною секретаркою Союзу жінок Німеччини Клаудією Хассенбах, регіональною офіцеркою Сходу муніципальної академії KAS Ельке Ерлеке, уповноваженою з міжнародної політики рівності Німецької жіночої ради (DF) Монікою Реме, віце-президенткою Берлінської палати депутатів, спікеркою з питань жіночої політики Бахар Хаґханіпур, головною уповноваженою з питань жінок та рівних можливостей однієї з найбільших університетських лікарень у Європі Charite Berlin докторкою Крістіне Курмаер, членкинею муніципального парламенту округу Північно-Західний Мекленбург Міро Зара.

Представниці Дніпропетровщини презентували наш край політикиням Німеччини. Говорили про активність і небайдужість наших земляків і землячок, про можливості наших громад у мирному житті й у нинішні воєнні часи. Німецький народ захоплюється мужністю наших воїнів, самовідданістю мирного населення, колосальною роботою наших волонтерів. Зі свого боку німецькі політикині висловили готовність всебічно підтримувати українських жінок у їх шляхетній місії – підтримці вимушених переселенців та захисників України.

IMG_2887 IMG_2886