Новини

У Верхньодніпровську відкрито ЦНАП

!_MG_9982

У м. Верхньодніпровськ Кам’янського району відкрито Центр надання адміністративних послуг. Він розташований в холі міського Будинку культури на першому поверсі. Фахівці ЦНАПу обслуговуватимуть 38-тисячне населення громади.

«Черги під кабінетами чиновників — в минулому. Тепер мешканці громади можуть в одному місці отримати широкий спектр послуг — від реєстрації актів цивільного стану до державних допомог, житлових субсидій та пенсійних послуг. В ЦНАПі за один візит людина може отримати кілька різноманітних послуг. Наприклад, зареєструвати народження й місце проживання дитини, а також подати документи на реєстрацію бізнесу. Тут зручний режим роботи та не стягуються додаткові платежі», — пояснив голова обласної ради Микола Лукашук.

«Ми бачимо приклад, коли держава стає ближчою до людей. Зусилля Мінцифри, уряду, обласної ради й адміністрації направлені на те, аби люди якомога меньше витрачали часу в чергах й біганині кабінетами можновладців», — додав заступник голови ДніпроОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іван Начовний.

Головна зала Верхньодніпровського ЦНАПу становить близько 104 м² та має поділ на зони інформування, очікування та обслуговування суб’єктів звернення. Тут облаштовано 8 робочих місць для прийому громадян. Організовано 1 робоче місця для представників суб’єктів надання послуг для здійснення консультування заявників за конкретними питаннями надання адміністративних послуг.

«Взагалі в нашій громаді ЦНАП працює з 2013-го року. Цьогоріч розпочалось його оновлення і сьогодні відкриваємо новий сучасний центральний офіс. Якщо на початку року наші фахівці надавали 28 видів адмін. послуг, то зараз у оновленому ЦНАПі їх буде 140 видів за 12 групами. Минулого року Верхньодніпровським ЦНАПом було надано 1913 послуг. А за 5 місяців цього року — вже надано 3 111 послуг», — розповіла Марина Коваленко, керівниця Верхньодніпровського ЦНАПу.

Тутешні фахівці надають допомогу відвідувачам у сферах державної реєстрації бізнесу та речових прав на нерухоме майно, реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання осіб, земельних відносин, житлових питань, а також дозвільної системи (видача документів на розміщення об’єктів торгівлі, сфери послуг тощо) та в адмін. послугах соціального характеру.

«Ми поставили собі за мету за рік розширити спектр послуг до 400 видів, аби мешканці громади мали можливість отримати весь спектр адмін послуг в одному місці», —розповів Геннадій Лебідь, голова Верхньодніпровської територіальної громади.

Для зручності населення в 11 старостинських округах ТГ створені філії ЦНАПу, де також надаються адміністративні послуги. Філії працюють в селах: Бородаївка, Боровківка, Водяне, Ганнівка, Дніпровокам’янка, Заріччя, Мишурин Ріг, Перше Травня, Пушкарівка. Там прийом здійснюють спеціалісти з соціальних та земельних питань.

_MG_0072 _MG_0130 _MG_0132 _MG_9956 !_MG_9980 !_MG_9948 !_MG_0137 !_MG_0004 !_MG_0139 !_MG_9954 !_MG_9985