Новини

У Дніпропетровській обласній раді відбулася 17 сесія

IMG_0124

Пленарне засідання проходило в режимі офлайн вперше з початку повномасштабного вторгнення.

Загалом депутатським корпусом було розглянуто 30 проєктів рішень. Серед головних питань – підтримка сил оборони, забезпечення громадського порядку, облаштування укриттів, забезпечення потреб медичної та освітньої галузі.

«Депутатський корпус ухвалив ряд важливих питань для області. Серед них — безпілотники для наших захисників. Зокрема, це FPV дрони. На це додатково виділили 30 млн з обласного бюджету. Загалом 199,8 млн грн передбачено на цей рік на програму територіальної оборони Дніпропетровської області. Окрім того, депутати сьогодні розглянули питання підтримки медицини: 50 мільйонів гривень спрямували на обладнання для кардіохірургічної, хірургічної та неонатальної допомоги. 285 мільйонів гривень підуть на реконструкцію медичних та реабілітаційних центрів. Починаємо підготовку до будівництва укриттів у школах. А також виділили кошти на підтримку обʼєктів критичної інфраструктури. Основна мета — втримати тарифи на воду для населення на рівні до 24 лютого 2022», — зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

В рамках сесії депутати також заслухали правоохоронців щодо безпекової ситуації на Дніпропетровщині.

«Основні виклики сьогодення перед поліцією пов’язані з обстрілами наших двох районів, це Нікопольщина та Синельниківщина. Усього з початку збройної агресії нашу область обстріляно 1730 разів, в результаті яких загинуло 238 мирних жителів, 875 поранено. Серед постраждалих є 93 дитини, з яких 19 загинуло», — звітував заступник начальника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

Участь у пленарному засіданні взяли також Юрій Корецький, начальник ГУ ДСНС в Дніпропетровській області та Михайло Карпенко, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Дніпропетровській області.