Новини

У Дніпропетровській обласній раді відбулася 19 сесія.

msg-1001411992881-9579

На пленарному засіданні розглянули 23 питання. Серед основного – зміни до бюджету області на 2024-й рік. Наразі він становить 9,8 млрд грн.

Депутатський корпус Дніпропетровської обласної ради прийняв рішення щодо виділення коштів на певні напрямки фінансування. Зокрема, допомогу оборонцям України на цій сесії її збільшили на 400 млн грн. Загалом на початок року за профільними програмами на підтримку Сил Оборони в обласному бюджеті закладено 765,6 млн грн.

Продовжується й реалізація ветеранської політики у регіоні. Депутатський корпус виділив кошти на реабілітацію наших військових. Майже 120 млн грн буде спрямовано на завершення реконструкції закладів для лікування та відновлення постраждалих внаслідок агресії рф.

Підвищують і якість надання медичних послуг в області. 150 млн грн виділено на закупівлю сучасного медичного обладнання.

На будівництво укриттів в обласних закладах охорони здоровʼя та культури спрямовано майже 50 млн грн.

«Щодо російської атаки по Кривому Рогу. Після завершення всіх експертиз, фіксації наслідків агресії рф та підрахунків всіх збитків, плануємо окремо виділити необхідні кошти з бюджету області на відновлення житла криворіжців. Вдячний депутатському корпусу Дніпропетровської обласної ради, голові ОВА Сергію Лисаку, фахівцям наших профільних управлінь та департаментів ОВА за злагоджену і ефективну роботу. Дякую Силам Оборони України за можливість працювати та розвивати нашу область!» – зазначив Микола Лукашук – голова Дніпропетровської обласної ради.

Також бюджет області поповнився державними субвенціями. Отримали 197 млн грн на відновлення громад регіону та 40,9 млн млн грн – на закупівлю мультимедійного обладнання для закладів освіти.

«Це перша сесія обласної ради у 2024-му. Тому підбили підсумки минулого року і поточнили плани на цей. Головний акцент на обороноздатності. Посиленні захисту регіону та радіоелектронної боротьби. Забезпеченні наших героїв. Всім, що їм необхідно. Загалом позицій у порядку денному понад два десятки. Кожну підтримали депутати. Вдячний за консолідовану позицію. Це свідчення того, що Дніпропетровщина – єдина. Так було й буде надалі!» – сказав Сергій Лисак – голова Дніпропетровської ОВА.

Також було вирішено надати субвенцію з обласного бюджету Нікополю – 8 млн грн для підтримки місцевого підприємства водопостачання.

Додатково передбачили 70 млн грн на підтримку органів виконавчої влади в області.