Новини

У Дніпропетровській обласній раді підбили підсумки роботи координаційної ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх за 2023 рік.

IMG_3323

 

Представники координаційної ради провели перше в цьому році засідання, щоб підсумувати роботу у 2023-му та обговорити нагальні задачі над якими працюватимуть надалі. За словами голови Координаційної ради Михайла Кошляка, попри складнощі воєнного часу спеціалісти роблять все можливе, аби протидіяти дитячій наркоманії на Дніпропетровщині.

Координаційна рада з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх у Дніпропетровській області була створена наприкінці травня 2021 року. За цей час була розроблена перша в Україні Регіональна комплексна програма профілактики залежностей та їх соціальних наслідків серед дітей у Дніпропетровській області на 2022 – 2026 роки. Вона охоплює напрями освіти, охорони здоров’я, правоохоронної та інформаційної сфер задля захисту неповнолітніх від наркоманії та алькогольної залежності.

«Продовжуємо виконувати нашу програму профілактики залежності серед дітей. Звісно, цьому не сприяє загальна ситуація у країні, яка перебуває у стані війни, а лише загострює проблеми залежностей. Та наше головне завдання – захистити майбутнє України – наших дітей та надати всю можливу підтримку їхнім батькам з цих питань. Тож маємо багато роботи», – сказав голова координаційної ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх у Дніпропетровській області Михайло Кошляк.

Ефективну роботу Координаційної ради завдяки співпраці між представниками органів місцевого самоврядування, правоохоронцями, медиками, освітянами, громадськими організаціями відзначив народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник.

«На Дніпропетровщині успішно триває спільна робота різних фахівців задля запобігання наркозлочинності та розповсюдження наркотиків у дитячому середовищі. Досвід регіону може бути корисним і для інших, тож так само потрібно залучати й інші області країни до боротьби з цими явищами», – сказав заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, член координаційної ради В’ячеслав Медяник.

Протягом 2023-го року у Дніпропетровській області були проведені тисячі інформаційно-просвітницьких та корекційних заходів, акцій, тренінгів зі студентами, школярами, батьками щодо профілактики наркоманії та алкоголізму серед дітей. Проводилися й індивідуальні бесіди та обстеження, надавалася необхідна допомога потребуючим. Така ж робота триватиме й у 2024-му році.