Новини

У Дніпропетровській філармонії ім. Леоніда Когана діє «Школа для диригентів»

IMG_9006

Заняття тривають з 13 по 17 червня і проходять у форматі майстер-класів. Загалом до проєкту долучилися 8 молодих диригентів.

Під час занять вони проходять тренажі під рояль та з симфонічним оркестром, також в програмі навчання є майстер-класи головного диригента Дніпропетровської філармонії Віктора Плоскіни, лекції психолога.

«Диригент – це складна професія. Для професійного росту і напрацювання навичок дуже багато чого потрібно. Як мінімум – оркестр. Саме тому наша Школа є дуже корисною для молодих спеціалістів», – розповів Віктор Плоскіна, головний диригент Дніпропетровської філармонії.

У програмі Школи – робота з музичними творами Й. Брамса, М. Бруха, К. Дебюссі, А. Дворжака, Л. Бетховена, А. Моцарта та ін.

Метою та основним завданням ініціативи є підготовка молодих диригентів до професійної діяльності в театрах і оркестрах України та світу, знайомство із авторським підходом в передачі знань та досвіду в мистецтві симфонічного диригування та акомпанементу Віктора Плоскіни, розширення професійних навичок й творчого асоціативного кругозору, надання групових і індивідуальних порад у диригуванні та опануванні партитури музичного твору.

«Тут ми отримуємо навички взаємодії з оркестром, маємо шанс повчитись і вирости до дійсно визначних диригентів. Таких, що відчувають музику та кожного виконавця в оркестрі, а не просто працюють по «сухій» інструкції», – сказала Катерина, молода диригентка.

Організатором Школи є Національна спілка театральних діячів України за сприяння та у партнерстві з Дніпропетровською філармонією.