Новини

У Дніпрі відзначили День гідності та Свободи

msg-518201556-77175

21 листопада 2013-го, на Майдані розпочався мирний протест щодо підтримки підписання угоди з Євросоюзом. Цей день вважається початком Революції Гідності. З нагоди пам’ятної дати на Алеї Героїв зібрались військові, духовенство, представники обласної влади та небайдужі містяни.

«Відзначаючи День Гідності та Свободи, згадуємо кожного, хто стояв на Майдані й боровся за демократію та свободу України. Від тих перших 1500 сміливців у 2013 році до мільйонів, що приєдналися згодом, кожен вніс свій вклад у нашу спільну боротьбу. Дії та жертви, особливо тих, хто віддав життя за нашу свободу, ніколи не будуть забуті. Вони стали символом нашої незламності та прагнення до свободи. Гідність і свобода — не просто слова для українців; вони є частиною нашої душі, нашого щоденного життя та нашої непохитної віри у краще майбутнє. Дякую кожному, хто продовжує боротьбу за права та свободу українського народу. Нехай наша відданість ідеалам, за які боролися наші герої, буде прикладом для майбутніх поколінь» — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Учасники заходу вшанували пам’ять тих, хто боровся за свободу України, хвилиною мовчання і поклали квіти до світлин загиблих героїв.