Новини

У Дніпрі відзначили День українського добровольця

15

З нагоди визначної дати біля Алеї пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО зібрались жителі міста, військові, представники духовенства, міської та обласної влади.

«Вони показали світу, що наш народ має силу, волю і завжди готовий захищати своє.
Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям за кожен новий день. Пишаємося, поважаємо, цінуємо. Слава Україні та її героям!» – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Сьогоднішня визначна дата обрана у пам‘ять подій 2014 року. 9 років тому добровольці з числа учасників Майдану прибули на військовий полігон і стали у ряди першого добровольчого батальйону, який брав участь в АТО.

«Армія – це не професія, це – життя. Справжні військові можуть бути лише добровольцями. Тут зовсім все інакше, це честь, доблесть і відвага», – зазначив Андрій Шульга, підполковник регіонального управління ТрО «Схід».

Учасники заходу вшанували пам‘ять загиблих Героїв хвилиною мовчання, після чого відбулося покладання квітів до світлин полеглих воїнів.

«Вже 9 років поспіль наші захисники боронять свободу і незалежність України. Всі вони – добровольці, адже не можна інакше, коли ворог зазіхає на твій дім, хоче його зруйнувати і вбити твоїх рідних. Тож, я дякую кожному за службу і низько вклоняюся тим, хто віддав своє життя у цій боротьбі. Україна Переможе», – сказав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

!DOR01589 9121317 3 !DOR01511DOR01565 DOR01570 DOR0165118 20 23 24