Новини

У Дніпрі відкрили Українсько — Бразильський Центр

IMG_7491

Сьогодні у приміщенні митної академії відбулося урочисте відкриття Ценру українсько-бразильських відносин. Подія, яка означає лише одне – економіка та інвестиційна привабливість Дніпропетровщини зростає. Відкриття Центру розпочалося вітальними промовами керівництва області, зокрема, голови обласної ради Гліба Пригунова, та повноважного посла Бразилії в Україні Освалдо Біато Джуніора. Згодом була перерізана стрічка, гостей вітали українськими народними танцями та піснями. Відтепер стосунки Дніпропетровської області і уряду Бразилії перейдуть на новий рівень. «Дніпропетровщина має великий інвестиційний потенціал. Це розуміють наші міжнародні партнери. Сьогодні існують реальні перспективи для розширення двостороннього співробітництва в галузі сільського господарства, зокрема, це стосується експорту до Бразилії українського зерна, борошна, а також співпраці у сфері виробництва та торгівлі цукром, виробництва біопалива, співпраці між вищими навчальними закладами країн», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.
Зв’язок України із Бразилією завжди був тісним, у таких повсякденних речах як кава, як футбол, улюблені команди та найкращі у світі гравці, за яких вболівають мільйони українців. Так само як і Україна, Бразилія має свою насичену подіями історію.
«Сьогодні, коли Україна є незалежною та знаходиться на шляху до становлення й розвитку, ми дуже раді, що зв’язки з бразильським урядом перейшли на зовсім інший рівень. Не лише культурно-соціальний, але й політично-економічний. Сподіваюся, що наше співробітництво буде міцним та плідним!» – сказав у своїй промові Гліб Пригунов.
Голова обласної ради також анонсував відкриття консульства та проведення бізнес форуму з послом Бразилії. Обидва заходи відбудуться завтра, 2 серпня. Місце проведення бізнес форуму — будівля Дніпроперовської обласної ради, 3 поверх, початок – об 11:00. Запрошені підприємці з усієї України. Тема обговорення — можливості інвестицій та співпраці з Бразилією.