Новини

У Дніпрі за підтримки Українського Культурного Фонду та Дніпропетровської обласної ради стартував фестиваль сучасного театрального мистецтва «КУТ – 30»

!_IMG_0314

З 29 вересня по 3 жовтня у Дніпровському Академічному театрі драми та комедії проходитиме перший Всеукраїнський фестиваль «КУТ – 30», який присвячено річниці незалежності України. До Дніпра приїхали театральні колективи з Києва, Одеси, Івано-Франківська та Северодонецька. Це перший подібний захід, присвячений темі сучасної української драматургії.

«Українські драматурги підіймають питання незалежності, національної ідентифікації, трансформації театру протягом років незалежності. Дніпропетровська обласна рада підтримує подібні проєкти. Адже ми впевнені в тому, що культурна політика є тим напрямком, який об’єднує людей, сприяє соціальній інтеграції, зміцнює гордість за свою країну. А театральне мистецтво допомагає підвищувати загальний рівень культури наших громадян, дає змогу по-іншому поглянути на певні події і взагалі навколишній світ», – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Директор та художній керівник Дніпровського Академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний каже: нині вистави українських режисерів відомі у всьому світі. Фестиваль же має на меті популяризувати творчість драматургів і на теренах нашої країни.

«Такий масштабний захід, як фестиваль «КУТ – 30» покликаний просувати сучасний український театр. Також він дає гарну нагоду театральній спільності спілкуватися, обмінюватися досвідом. Звісно ж, мова йде і про підвищення рівня українського суспільства. Ми хочемо показати глядачеві, що за 30 років незалежності в нас з’явилося своє театральне обличчя», – поділився Директор та художній керівник Дніпровського Академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний.

Відкрила фестиваль вистава театру ДРАМіКОМ «Саша, винеси сміття» за п’єсою відомої української драматургині та режисерки Наталі Ворожбит. А протягом наступних днів глядачі зможуть насолоджуватися виставами Франківський драмтеатр, Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька та Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.

«Така подія в культурному житті людей – унікальна. Її навіть можна назвати не лише театральною, але й суспільною. Тому, що культура та мистецтво – це те, що робить нас людьми», – сказав головний режисер Дніпровського Академічного театру драми та комедії Антон Меженін.

Крім постановок у програмі фестивалю є і щоденні майстер-класи з анімації предмету, постановки голосу, пластики, танцю та степу від учасників, режисерів і акторів театрів. Всі бажаючі також можуть долучитися до онлайн-перегляду вистав. Посилання можна знайти на сайті Дніпровського Академічного театру драми та комедії.

!_IMG_0124 !_IMG_0099 !_IMG_0204

!_IMG_0323 !IMG_0058 !_IMG_0319 !_IMG_0223 !_IMG_0218  !_IMG_0132(1) !_IMG_0120 !_IMG_0111 !_IMG_0070 !_IMG_0172