Новини

У Дніпрі представили нового посла Держави Ізраїль в Україні: ним став Міхаєль Бродський

20211115155547_IMG_0724

«Історія Дніпра неперервно пов’язана з іменами видатних представників єврейського народу: барда О. Галіча, поетесою Зєльдою Шнеєрсон-Мішковською, віолончеліста Г. П’ятигорського, скрипаля Д.Когана, скульптора в. Сідура та інших. Кожен з цих людей є частиною історії Дніпра національного й полі конфесіонального міста, що став рідною домівкою для людей різних національностей й віросповідання. Сьогодні ми, разом із присутніми представниками Дніпропетровської обласної ради та ДніпроОДА, продовжуємо робити наше місто сучасним, прогресивним, турбуємось про його безпеку й крок за кроком вибудовуємо атмосферу соціальної справедливості та довіри. Вважаю, що ми чудова команда», — зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Захід відбувся в єврейському Культурно-діловому центрі «Менора». На ньому були присутні представники єврейської спільноти, головний рабин Шмуель Каминецький, представники Дніпра, міської та обласної влади та бізнесу.

«Цьогоріч минає 30 років з моменту встановлення дипломатичних відносин між Ізраїлем та Україною. Втім насправді наша дружба має більш давню і багату історію. З огляду на це пан Бродський зазначив: Україну та Ізраїль має пов‘язувати не лише минуле і сучасне, але й майбутнє. Я постійно акцентую на тому, що Дніпропетровщина має неабиякий потенціал. Нам є що показати та запропонувати закордонним партнерам, в тому числі Ізраїлю. І сьогодні, слухаючи пана Бродського, я переконався: наша зацікавленість у співпраці, інвестиціях та розвитку дружніх стосунків — взаємна», — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Це був перший візит посла в регіон. На зустрічі говорили про економічний культурний взаєморозвиток країн, про плани й перспективи на найближчі роки.

!MG_0479 !MG_0518 !MG_0530 !MG_0551 !MG_0560 !MG_0642 !MG_0664 !MG_0648 !MG_0663 !MG_0683 !MG_0667