Новини

У квітні на Дніпропетровщині державну соціальну допомогу отримали майже 350 тисяч родин.

IMG_2233

На початку місяця область отримала 678 мільйонів гривень для надання соціальної допомоги. Кошти виплатили малозабезпеченим мешканцям, одиноким матерям, багатодітним родинам. Також гроші спрямували на компенсацію готівкових пільг на оплату субсидій і житлово-комунальних послуг, які надійшли мешканцям на особисті банківські рахунки або «Укрпоштою». Про це під час брифінгу розповіла Олександра Давидовська, заступниця начальника управління департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА.

«Цього місяця державну соціальну допомогу виплатили 154,5 тис родинам, житлову субсидію призначили для майже 193 тис домоволодінь. Пільгами на оплату житлово-комунальних послуг готівкою забезпечено майже 20 тисяч мешканців Дніпропетровщини. Ще 48 тис – у безготівковій формі», – повідомила Олександра Давидовська.

Вона також зазначила: внутрішньо переміщеним особам, які приїхали на Дніпропетровщину, не потрібно оформлювати нові банківські рахунки для отримання державної допомоги. Виплати надходять на ті ж самі, що і зазвичай. Переселенцям, які раніше отримували кошти «Укрпоштою», потрібно звернутися до будь-якого відділення Ощадбанку.