Новини

У Кривому Розі відбулось засіданння ради оборони Дніпропетровської області, присвячене підготовці об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду під час воєнного стану. 

IMG_20221111_094622_168

 

Учасники наради обговорили готовність регіону до холодів. Зокрема – роботу комунальних підприємств, котелень, об‘єктів енергетичної інфраструктури та їхній захист від ворожих атак.

 

«Нині громади області на 90% – з теплом. Найближчими днями буде 100%. Нагальні питання щодо функціонування об‘єктів критичної інфраструктури взимку і їхнього захисту від ворожих атак, обговорені. Ризики враховані. Звісно, все передбачити неможливо. Але обласна влада разом з керівниками громад та підприємств доклали всіх зусиль, щоб підготувати Дніпропетровщину до різних сценаріїв. Є повна взаємодія», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

На Дніпропетровщині облаштують 400 пунктів обігріву, медичні заклади вже отримали генератори, котельні Дніпропетровщини працюють.

 

«Котельні області подають тепло в усі багатоповерхівки. Це понад 11 000 будинків. Підприємства скоротили щоденне споживання електрики на 35%. За 10 днів заощадили 15 мільйонів кіловат годин», – сказав начальник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

 

У свою чергу голова ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул зазначив, що місто почало готуватися до опалювального сезону заздалегідь. В комунальних закладах є генератори, розроблено план дій на випадок надзвичайних ситуацій.

 

«Всі підготовчі роботи виконано. Ми маємо досвід відновлення електро-, водопостачання після обстрілів, маємо чіткий план дій», – повідомив Олександр Вілкул.