Новини

У лікарні ім. Мечникова запрацював новий ангіограф, аналогів якому немає в Україні

%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%87%d0%b8

Медична галузь найбільш розвинена та не стоїть на місці. Матеріально-технічна база медзакладів потребує постійного удосконалення та поповнення сучасним обладнанням.
Відтепер поранені військовослужбовці, які мають складні поранення та мирні пацієнти,які мають нейрохірургічні захворювання, інсульти, мозкові катастрофи судинні проблеми зможуть отримати медичну допомогу на світовому рівні. В обласній лікарні ім.Мечникова запрацював новий ангіографічний комплекс General Elektric Innova IGS 540, аналогів якому немає в Україні. Прибдали його за кошти обласного бюджету, коштує апарат близько 30 млн. грн.
«Наша область є першою в Україні за якістю надання медичної допомоги населенню, особливо це стосується поранених військових, які отримують травми інколи несумісні з життям. Апарат, який ми закупили до обласної лікарні – єдиний й в Україні, це рівень національних медичних закладів Європи та світу. Він дозволяє рятувати найтяжчих пацієнтів і у першу чергу поранених. Україна обрала європейський шлях розвитку тому і рівень послуг має бути відповідний. У 2016 році на закупівлю медичного обладнання у лікарні регіону ми виділили 150 мільйонів гривень, вже закуплено 30 одиниць техніки на суму майже 80 мільйонів: це томограф, ангіограф, рентген апарати, апарати штучного дихання як для обласної лікарні, так і для обласного кардіоцентру,обласної дитячої лікарні та інших закладів. Зараз у державі йде процес децентралізації. Впевнений, він позитивно позначиться не лише на економічному стані громад, але й на рівні медичних послуг», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.
За словами головного лікаря Сергія Риженко, ангіограф, яким до цього користувалися лікарі морально та технічно застарілий і не дозволяв надавати медичну та діагностичну допомогу на високому рівні, адже його придбали 20 років тому.
«Ми не один рік зверталися до представників влади різних рівнів від місцевого до національного з проханням допомогти з закупівлею життєво необхідного комплексу. Апарат дозволяє робити операції без розрізів та трепанації черепної коробки. Це доможе нам врятувати ще більше людських життів, а нашим нейрохірургам працювати на світовому рівні», — зазначив він.