Новини

У науковому медичному ліцеї «Дніпро» провели фінал конкурсу «Вчитель року» серед фізиків Дніпропетровщини.

msg-518201556-88120

За звання найкращого фізика області боролися четверо найкращих педагогів – з Дніпра, Кривого Рогу та Новопільської громади. Вони обійшли понад 40 колег з усього регіону на попередніх етапах конкурсу.

Кожен провів свій урок серед старшокласників медичного ліцею Дніпропетровської обласної ради.

«Наш ліцей – це заклад спеціальної освіти. Дітей ми відбираємо, вони мотивовані, зацікавлені у отриманні знань. І матеріальна база у нас на високому рівні, і є укриття. Ми одна із найкращих навчальних установ України. Тому Дніпровська академія неперервної освіти проводить цей захід у нас», – сказала директорка медичного ліцею Лілія Ковальова.

Серед журі – вчителі-фізики, переможці попередніх конкурсів «Вчитель року».

«Ми розробляли конкретні критерії, за якими нам хочеться побачити, виокремити всі грані таланту вчителя. Це і взаємодія з дітьми, і знання матеріалу, і багато інших аспектів. Найскладніше, що вчителі проводять урок для ліцеїстів, яких вони вперше бачать», – сказала Світлана Лубенок – вчителька фізики, голова журі.

Перемогу у конкурсі здобув Ярослав Федько – вчитель дніпровської гімназії № 136. Він цьогоріч – найкращий фізик Дніпропетровської області.

«Для мене участь у конкурсі – це щось нове, систематизація власних знань і досягнень, відкриття нових горизонтів, обмін досвідом, розвиток. Серед моїх нововведень на уроці – це більше інтерактивності, щоб діти брали більше участі та додавання експеременту до теоретичного матеріалу. Так учні не лише дивитимуться на дошку, на формули, а й робитимуть щось самостійно. Не тільки будуть вірити вчителеві на слово, а й перевірятимуть це самостійно. Тема мого уроку – «Послідовне з’єднання провідників». Вона базова, тож я намагався розширити її», – поділився Ярослав Федько.

Після перемоги Ярослав Федько братиме участь у Всеукраїнському конкурсі, аби поборотися за звання найкращого фізика України.