Новини

У 12-й спеціальній школі Дніпропетровської обласної ради на уроках фізкультури втілюють формат викладання «Ліга сміливих»

IMG_2624

«Ліга сміливих» – одна з сучасних креативних та інноваційних форм організації освітнього процесу НУШ, який проводиться за принципами свідомого ставлення до свого тіла у кожної дитини, гендерної рівності під час гри, свободи вибору у кожної дитини на уроці фізкультури, взаємоповаги. Також до дітей доносяться ідеї, що переможцем є кожен, тому що фізкультура – це урок, де зараховується командний результат і можна опрацювати навички роботи в команді.

Учні 12-ї спецшколи мають вади зору, тож такі заняття фізкультурою сприяють їхній інтеграції у суспільство, розширюють їх соціальні зв’язки з учнями-однолітками. Тож до уроку долучилися учні 18-ї школи-партнера.

Діти з двох шкіл із задоволенням брали участь у запропонованих завданнях, активно взаємодіяли, здобули нові знання та отримали безліч яскравих позитивних емоцій.

«Підтримуючи та втілюючи нові креативні форми організації освітнього процесу, педагоги роблять свій неоціненний внесок у майбутнє України, адже діти сьогодні – це дорослі, які у недалекому майбутньому візьмуть на себе відповідальність за розбудову та розквіт нашої країни», — наголосила директорка спеціальної школи №12 Віра Купрас.

Програму «Ліга сміливих» реалізують «Школа JuniorS» та «Всеукраїнська учнівська ліга «Здорова Україна», завданнями яких є популяризація здорового та активного способу життя серед школярів й підтримка вчителів фізичної культури.