Новини

Фахове свято працівників природно-заповідної справи: привітання першого заступника голови облради, екологічні ініціативи та надбання регіону

Дніпровсько_Орільський_заповідник

Майже 100 тис. га охоплює природно-заповідний фонд Дніпропетровщини. Це — приблизно 3% всієї території регіону. У природно-заповідному фонді розміщується 180 об’єктів, з яких 32 – загальнодержавного значення та 147 – місцевого. Аби віддячити працівникам, які опікуються цими територіями, відстежують браконьєрів, захищаючи червонокнижну фауну і флору, було запроваджено свято — День працівника природно-заповідної справи, яке відзначати щорічно 7 липня.

«Це свято небайдужих людей, які прагнуть зберегти природу, її неповторність та різноманіття. Завдяки вашій наполегливій праці, досвіду та ініціативності розвиток природно-заповідного фонду Дніпропетровщини забезпечений стовідсотково. Ваше шанобливе ставлення до природи є ознакою цивілізованого та прогресивного суспільства, що дбає про майбутнє. Нехай щоденне спілкування з природою та турбота про неї приносить вам тільки задоволення та радість, надихає на нові звершення та творчі успіхи», — привітав причетних до свята перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Геннадій Гуфман.

Наразі в області діє Дніпровсько-Орільський природний заповідник та дендрологічний парк, три ботанічні сади, 5 регіональних ландшафтних парків, 25 заказників загальнодержавного значення та 81 місцевого. Зареєстровано 53 пам’ятки природи, три заповідних урочища й 8 парків-пам’яток садово-паркового мистецтва.

«Задля збереження біотичного різноманіття, в області триває робота зі створення нових та розширення існуючих територій, об’єктів природно-заповідного фонду. Дніпропетровщина активно долучається до екологічних ініціатив, які запроваджують світова спільнота, уряд нашої країни та Президент. Так, наприклад, регіон цьогоріч взяв участь в акції «Озеленення планети» й на базі Дніпропетровських лісництв було засаджено 23 гектари лісових культур. Це понад 120 тисяч сіянців білої акації, черешчатого дубу та сосни звичайної, — розповів Геннадій Гуфман. — Також цьогоріч буде відновлено 358 гектарів лісу. Для цього використають майже 2 мільйони сіянців і саджанців».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

landscape-4847020_1920 Ботанічний_сад_Дніпровського_національного_університету_ім_Олеся Водоспад_на_річці_Кам'янка Павлівський ліс Парк імені Федора МершавцеваТиповий_ландшафт_Кам'янського_прибережно_річкового_комплексу