Новини

Феєричний фінал міжнародного фестивалю у Дніпрі!

0226B926-077F-47FE-8439-7EFF95FC1BD1

В театрі опери та балету відбулась постановка улюбленої всіма «Лісової пісні» Лесі Українки.
Вистава стала завершальним заходом п’ятиденного фестивалю «Перехрестя епох», присвяченого 150-річчю великої поетеси.
Він проходив у Дніпрі за підтримки Українського культурного фонду. Автор ідеї проведення такого фестивалю та керівник театру опери та балету Костянтин Пінчук зазначив:
«Це був захід, без перебільшення, світового масштабу, адже протягом цих 5-ти днів відбулись настільки надзвичайні культурні події, що їх вагомість важко не визнати навіть за межами України».
Серед найбільш яскравих заходів варто відзначити візит до Дніпра Аріадни Бартаї, внучатої племінниці Лесі Українки. У цей день в театрі пройшов концерт, в якому солісти оперного театру виконували пісні, записані особисто Лесею Українкою. Вони — частина великого рукописного збірника, складеного великою поетесою. У цьому збірнику — 225 народних пісень, колядок, веснянок, пісень запорізьких козаків, які за життя Лесі Українки були з її голосу записані драматургом Климентом Квіткою.
Також серед іменитих гостей фестивалю були Анатолій Паламареко та Ада Роговцева.Народна артистка презентувала ювілейне видання до 150-річчя Лесі Українки. Книга називається «Леся Українка. Лісова пісня».
«Одноіменна ж вистава стала приємним завершення цього насиченого сюрпризами фестивалю. Дуже приємно, що у нас в Дніпрі проходять такі масштабні заходи. І за це я хочу подякувати керівництву театру опери та балету, особисто Костянтину Пінчуку. Так тримати! Завдяки подібним ініціативам Дніпропетровщина має повне право претендувати на звання культурної столиці України», — підсумувала депутат та радник голови Дніпропетровської обласної ради Аріна Пустова.