Новини

Флористика, сучасні біотехнології, принципи спілкування з тваринами та багато іншого

64AE10BC-82A3-4EFA-8A6B-3E9A09B34810

Викладачі найкращих університетів Дніпра провели заняття для школярів та студентів з усієї області.

Участь у зимовій сесії «Природничої школи» взяли 130 учнів з: Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Марганця, Павлограду, Нікополя та 8-ми об’єднаних територіальних громад.

Заняття проводив “Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” Дніпропетровської обласної ради. Цього року через карантин сесія пройшла в режимі он-лайн.

Викладачі аграрного, хіміко-технологічного університетів та ДНУ ім. О.Гончара читали лекції з: психології, хімії, флористики та зеленої архітектури, біології та екології, сучасних біотехнологій, агрономії, ветеринарії та зоотехнії.
Серед найцікавішого:
— для юних психологів було проведено лекційно-тренінгове заняття: “Емоційний інтелект як соціально значуща властивість особистості”;
— слухачі секції сучасних біотехнологій вивчали біотрансформацію органічних відходів з метою отримання біогазу, біоетанолу та біодизелю;
— учні секції флористики прослухали лекції: “Підбір асортименту рослин та проектування регулярних квітників”, “Сад безперервного цвітіння – як елемент ландшафтної композиції”;
— на секції біології працювали за темою: “Сенсорні системи людини”;
— юні ветеринари ознайомилися з темою “Основні проблеми етології. Принципи спілкування з тваринами та птахами”, “Заходи безпеки при роботі з тваринами”, “Проблема безпритульних тварин”.

Для учасників всіх секцій науковими керівниками були проведені індивідуальні консультації з питань виконання контрольних та підготовки науково-дослідницьких робіт.

Записатися на заняття або детальніше дізнатися про діяльність обласного еколого-натуралістичного центру можна на сайті http://www.dneprunnat.dp.ua/ru/.