Новини

Фінал фестивалю-конкурсу «Імпреза над Дніпром»

!_MG_7482

В Дніпровському Академічному театрі драми та комедії відбулась фінальна вистава та церемонія нагородження переможців першого Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва аматорських дитячих та молодіжних колективів. Захід присвячений 30-й річниці Незалежності України та Міжнародному Дню захисту дітей.

Чотири дні глядачі насолоджувалися грою дитячих труп з Дніпропетровщини, Харківщини, Києва та Запоріжжя, театральний фестиваль об‘єднав близько 400 учасників.

«Імпреза над Дніпром» — не тільки фестиваль, а й конкурс. Тому діти-учасники мали змогу не просто продемонструвати свої таланти й вміння, а й позмагатись за першість. Організатори визначили найкращого актора та акторку фестивалю, кращих виконавців другорядних ролей та переможців в інших номінаціях. Мені приємно було вручити сьогодні спеціальну нагороду Михайлу Ічку, актору народного театру-студії «Чудеса у решеті» з м. Харків. Його гра порцелянового кролика підкорила суддів та глядачів. Михася визнано найяскравішим актором фестивалю. Мої найщиріші вітання», — привітав акторів під час церемонії нагородження голова обласної ради Микола Лукашук.

На переможців чекали солодкі подарунки, іграшки від спонсорів та почесні грамоти.

«За чотири дні фестивалю ми побачили 14 вистав. Ще три — поза конкурсом. В тому числі й столичний ляльковий театр «Равлик», який вперше дав вистави за межами Київщини. Це було насправді дивовижно! Ми вдячні Дніпропетровській обласній раді й її голові Миколі Лукашуку за підтримку, завдяки якій проведення фестивалю стало можливим. Переконаний, ми поклали початок чудовій традиції і «Імпреза над Дніпром» відбуватиметься щороку», — підсумував Сергій Мазаний, директор-художній керівник театру ДАРАМіКОМ.!_MG_7520

!_MG_7537

!_MG_7526

!_MG_7503

 

!_MG_7489

!_MG_7478

!_MG_7449

!_MG_7439

!_MG_7436

!_MG_7430

!_MG_7423

!_MG_7393

!_MG_7400

!_MG_7404