Новини

Що робила Марина Порошенко на Дніпропетровщині?

_MG_0162

Перша леді країни вже протягом декількох років привертає широку суспільну увагу до проблем дітей з особливими потребами, умов їх навчання та до рівня медичної допомоги малечі. Сьогодні вона ознайомилась із ходом будівництва Малого групового будинку для дітей-сиріт у Петриківці, побачила роботу інклюзивно-ресурсного центру у Магдалинівській опорній школі.

Як зазначає голова облради Гліб Пригунов, учасник робочого візиту, головне, що Дніпропетровщина змогла вкотре продемонструвати на всю країну результативність у запровадженні інклюзії та загалом у децентралізації.

Нині у Петриківці зводять груповий будинок для дітей-сиріт за новим зразком. Умови життя, наближені до сімейних, затишок і комфорт – це головні критерії догляду та виховання дітей, які залишились без батьківського піклування.

Незабаром 10 дітлахів отримають нову домівку із автономним опаленням, ігровою зоною, сучасним ремонтом зсередини і гарною прибудинковою територією ззовні.

Голова обласної ради Гліб Пригунов, який вже перевіряв хід робіт на об’єкті у грудні, зауважує: «Важливо, що тут безперешкодно можуть жити діти із інвалідністю, усі вимоги для їх комфорту враховані у проекті. На Дніпропетровщині заплановано будівництво ще трьох таких затишних групових будинків – у Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах. Для нас, як для пілотного регіону у державній програмі «Малі групові будинки» створення комфорту, затишку, цікавого дозвілля та умов для розвитку дитини є головним завданням».