Новини

Що робила Марина Порошенко на Дніпропетровщині?

¦Ь¦-TА¦¬¦-¦- ¦Я¦-TА¦-TИ¦¦¦-¦¦¦- ¦- ¦Я¦¦TВTА¦¬¦¦¦-¦-¦¦¦¦ 0039

Перша леді відкрила інклюзивно-ресурсний центр у Петриківці  і привітала педагогів області з професійним святом.

Разом із керівництвом ОДА та обласної ради дружина Президента у першій половині дня ознайомилась з роботою нового центру для дітей з особливими освітніми потребами. Сьогодні його відвідує вже 61 дитина.

Заклад був нещодавно капітально відремонтований разом з Петриківською початковою школою. Ці будівлі стояли занедбаними більше 120 років.

«Сьогодні розвиток освітньої галузі є пріоритетом в області, у тому числі і запровадження інклюзивної освіти. Петриківський ресурсний центр зможуть відвідувати діти від маленького віку і аж до 18 років», — зазначив голова облради Гліб Пригунов.

У інклюзивно-ресурсному центрі для розвитку особливих дітей все обладнане за необхідними стандартами. Враховані всі потреби учнів – вхід обладнаний пандусами, вбиральні – поручнями і «кнопками виклику».

Зал лікувальної фізкультури, кабінети логопеда і психолога, ресурсна кімната. Особливість центру — інтерактивна підлога із сенсорами та музичним супроводом.

Після обіду Марина Порошенко у Дніпрі в театрі Опери та балету привітала із наступаючим «Днем вчителя» освітян області. Подякувала за їх щоденну кропітку працю та внесок у розвиток галузі.

«Тут на Дніпропетровщині я побачила дійсно відчутні  результати  запровадження як інклюзивної освіти, так і «Нової української школи». І це є, в першу чергу, вашою заслугою, шановні педагоги!» — звернулась до присутніх у театрі дружина Президента.

Ініціативу першої леді підтримав голова обласної ради Гліб Пригунов, який також привітав працівників освіти та зазначив:

«У цьому навчальному році близько 40 000 першокласників сіли за нові парти та  займаються за оновленою програмою «Нової української школи» – це 100% в області! Наш центр неперервної освіти підготував 4 000 вчителів! У цьому році масштабна реконструкція виконується у 30 школах! І це тільки початок – реальні результати, які бачать і якими вже користуються жителі області».¦Ь¦-TА¦¬¦-¦- ¦Я¦-TА¦-TИ¦¦¦-¦¦¦- ¦- ¦Я¦¦TВTА¦¬¦¦¦-¦-¦¦¦¦ 0023¦Ь¦-TА¦¬¦-¦- ¦Я¦-TА¦-TИ¦¦¦-¦¦¦- ¦- ¦Я¦¦TВTА¦¬¦¦¦-¦-¦¦¦¦ 0019¦Ь¦-TА¦¬¦-¦- ¦Я¦-TА¦-TИ¦¦¦-¦¦¦- ¦- ¦Я¦¦TВTА¦¬¦¦¦-¦-¦¦¦¦ 0036