Новини

Ювілейний фестиваль «Сила нескорених» старує вже за два тижні

!!!!IMG_8184

П’ятий фестиваль «Сила нескорених» покликаний показати зв‘язок між минулим і сьогоденням. Він дасть можливість всім гостям заходу на власні очі побачити, що таке війна, відчути її кольори, звуки та смаки. Фестиваль відбувається за підтримки Дніпропетровської обласної ради та її очільника Миколи Лукашука. Організатором є комунальне підприємство «Центр народної творчості «Дивокрай».

«У фестивалі братиме участь майже вся країна. Гості з Києва, Харкова, Одеси та Дніпропетровщини зроблять реконструкції боїв Другої світової та війни на сході України. Відтак люди, які ніколи не були на передовій, зрозуміють через що кожного дня проходять наші військовослужбовці в зоні АТО. Буде задіяно зо два десятки одиниць техніки, зокрема, танки часів Другої світової й сучасні. Будуть також літаки й зброя різних часів», — розповів директор КП «Центр народної творчості «Дивокрай» ДОР Віктор Боняк.

Заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення обл. тер. центру комплектування та соц. підтримки Олег Руських додав: «Ми представимо зразки збройної та військової техніки. Можна буде побачити яким продовольчим та речовим забезпеченням наділені військовослужбовці на передових позиціях. Також будуть розгорнуті агітаційні намети, де будуть розповідати про соціальний захист та переваги служби за контрактом».

Забезпечувати громадський порядок безпеку під час фестивалю будуть нацгвардійці.

«Ми також представимо броньований автомобіль «Козак», який є на озброєнні Національної гвардії України та тривалий час виконує завдання в районі проведення ООС. Залучимо спеціальний автомобіль «Друкарня», що демонструватиме документальні фільми про службову діяльність Національної гвардії України», — каже начальник секції персоналу Центрального територіального управління Нацгвардії України Вадим Кулик.

Фестиваль відбувається в рамках регіональної цільової програми патріотичного виховання населення Дніпропетровщини.

«Програма спрямована на розвиток національної свідомості та формування у громадян почуття патріотизму, поваги до України, соціальної активності. Фестиваль «Сила нескорених» об’єднає всіх, хто захищає Україну, хто підтримує наших захисників, справжніх патріотів», — наголосила Ірина Корчемаха, заступник начальника управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти ДОР.

Захід відбудеться 9 жовтня на території ж/м Ігрень у балці в районі вул. Сонячногірської.

Вхід вільний.

!!!!IMG_8173 !!!!IMG_8174 !!!!IMG_8182 !!!IMG_8175 IMG_8172