Новини

Юридичний факультет Дніпровського національного університету імені О. Гончара відзначив своє 35-річчя.

IMG_20240426_180439_175

 

На честь ювілею провели міжнародну наукову конференцію «Сучасні виклики правової науки».

 

У 1989 році на історичному факультеті було відкрито юридичне відділення, створена кафедра загально-правових дисциплін, яка викладала конституційне, адміністративне, муніципальне, фінансове, банківське, податкове, митне, міжнародне право та правове регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

 

Через п’ять років створили факультет права і соціології, а кафедра була виокремлена у самостійний підрозділ і отримала назву кафедри теорії держави і права та соціального управління.

 

А вже у 1997 році факультет отримав сучасну назву – юридичний.

 

У різні часи факультет зазнавав реорганізації структурних підрозділів. Сьогодні він налічує чотири кафедри: адміністративного і кримінального права; європейського та міжнародного права; теорії держави і права, конституційного права та державного управління; цивільного, трудового та господарського права.

 

З ювілеєм викладачів факультету привітали представники Навчально-наукового інституту права Державного податкового університету, Навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби Київського національного університету ім. Шевченка, Союзу юристів України, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області та інші.

 

Серед запрошених на свято шанованих юристів регіону були й представники депутатського корпусу Дніпропетровської обласної ради – Наталія Лисенко, Герман Петер, Олександр Савченко та Тетяна Корнякова.

 

«Факультет зібрав потужну наукову спільноту однодумців, які випускають кваліфікованих фахівців. Радує, що багато колишніх студентів факультету після тривалої активної практичної роботи повертаються до альма-матер, аби стати науковцями та виховувати нове покоління українських юристів», — зазначила Лілія Гиренко, начальниця управління з питань культури та спорту.

 

П’ятьох викладачів відзначили грамотами голови Дніпропетровської обласної ради.