Новини

Якщо не буде економії, будуть відключення – Микола Лукашук закликав мешканців відповідально ставитись до споживання електроенергії

!!!!IMG_9397

Голова Дніпропетровської обласної ради розповів, що була проведена нарада з очільниками громад області, мерами міст та головами сіл та селищ:

«Ми всі бачимо що з 10 жовтня ворог здійснив більше атак на енергосистему, ніж за усі 8 місяців. Разом з нашими колегами ми провели нараду, у кожній громаді, на всіх територіях ми закликаємо мешканців обмежити споживання електроенергії. Якщо не буде економії, будуть відключення!»

Загалом наразі в Україні пошкоджено близько 40% енергетичних підприємств. Саме тому, аби уникнути перевантаження системи та дати можливість енергетикам все відновити, необхідно знизити споживання електроенергії, особливо у пікові години.

«Найближчі два дні ми закликаємо промислові підприємства знизити споживання до мінімуму. Введений графік обмеження потужності на об’єм 6,5 млн кВт годин з 7 до 22 години. Зараз усі енергетики працюють у посиленому режимі та у складних умовах. Ми особливо наголошуємо на обмеження споживання для промислових підприємств та бізнесу», – зазначив Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.

У свою чергу заступник голови міськради Дніпра Михайло Лисенко повідомив жителям міста, що будуть зміни щодо руху електротранспорту:

«Дякую тим, хто зміг зекономити. Але цього недостатньо. Пральні машини, електрочайники – все це важливо.
З боку міськради ми змінили графік освітлення вулиць – до 20 години, до 24:00 — освітлення мостів і робота світлофорів. Рішенням міськради зараз діє заборона на використання підсвітлення фасадів, вивісок і т.д. Якщо підприємці ігноруватимуть це рішення, будемо демонтувати».

«Ми не економимо електроенергію для нашого сусіда. Таким чином ми даємо змогу дати собі електроенергію завтра. Енергетикам важко, бо треба підтримувати функціонування системи у дуже складних умовах. Тож, я закликаю усіх відповідально ставитись до питання економії електроенергії», – підсумував заступник голови ОВА Максим Беспальчук.

ODA_5006 ODA_5180 ODA_5186