Новини

Які зміни чекають на Дніпропетровський академічний театр опери та балету?

!!!!!_MG_7527

Сьогодні голова обласної ради Гліб Пригунов представив творчому колективу оперного театру нового художнього керівника. Ним став композитор та режисер Володимир Назаров, що покинув Росію через політичні мотиви. Відкритий супротивник путінського режиму, відомий своїми висловлюваннями на підтримку України, визнаний театральний діяч!

Колектив театру сьогодні офіційно познайомився із новим керівником. Вже обговорили перші завдання та нагальні проблеми. Володимир Назаров трохи розповів про найближчі задуми, але й зауважив, що не хоче бути легковажним, йому слід ретельно проаналізувати можливості та потенціал творчого колективу: «Однозначно що я можу сказати чітко, ми поставимо класичну потужну оперу, яка буде гідною цього театру. Стосовно змін у репертуарі – згодом».

Не менш важливий аспект розвитку театру – це гастролі. На цьому зауважив окремо і голова обласної ради Гліб Пригунов. Театр повинен заробляти, розвиватися і радувати своїх глядачів. Вже відомо про заплановані поїздки оркестру в Об’єднані Арабські Емірати та Швецію.

«Наша позиція незмінна. Театр повинен заробляти своєю творчістю, виставами і гастролями, загалом професійною діяльністю. Раніше було багато нарікань, що театр перетворився на торгівельний майданчик, і це ми повинні змінити. Я дякую новому художньому керівнику Володимиру Назарову, директору театру Костянтину Пінчуку. Бажаю успішних прем’єр та аншлагів», — підсумував голова обласної ради Гліб Пригунов.