Новини

Як працюватимуть храми Дніпропетровщини на Великдень

ADFCFD12-44B4-43D5-B93E-67547EBB0A00

Цієї неділі 2–го травня віряни відзначатимуть Христове Воскресіння. Церкви, храми та каплички у свято будуть відкриті.

У сільських капличках освячення відбуватиметься за графіком, який заздалегіть повідомлять тамтешні панотці. Перелік, адреси та контакти храмів Дніпропетровщини для уточнення деталей ви можете знайти у прикріпленому документі.

Панотці закликають християн не нехтувати карантинними правилами: одягати маски, дотримуватися соціальної дистанції, а тих, хто має ознаки недуги, залишатись вдома.

«Цього року вірячи зможуть бути присутні на вечірній пасхальній літургії. Її почнуть служить у суботу о 23:30 і до 4 ранку неділі. Після буде звершуватися велике освячення пасок, що відбуватиметься на території храмів. Від 4 ранку й впродовж усієї неділі також будемо освячувати Великодні кошики вірян. Будемо дотримуватися усіх рекомендацій лікарів та влади. Ставимося з подякою, що про нашу безпеку піклуються. Молимося, щоб усі були здорові», — розповів канцлер Дніпропетровської єпархії ПЦУ Віталій Лопушанський.

Долучитись до богослужіння цьогоріч можна буде і онлайн. Прямий ефір служб буде доступний на телеканалах країни. Онлайн-трансляції літургій також передбачені. Зокрема в таких храмах:

    Храм Покрови Пресвятої Богородиці Православної Церкви України (Солоне) – на Facebook.

    Храм Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької церкви (Дніпро) – на YouTube.

    Храм Святого Миколая Мир Лікійських Чудотворця УГКЦ (Дніпро) – на Facebook та YouTube.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dGb2b9xgwYSm3PMUTMU3BLY5iQJjj1Lf/edit#gid=876271536